Vi tar din gamle bil i innbytte!

Hymer Norges mest solgte – Suveren for fjerde år på rad!

I 2018 ble det solgt 4.166 nye bobiler. Det er ny rekord, og hele 14,7 % flere enn i 2017. For fjerde år på rad er suverene Hymer landets mest solgte bobilmerke. Markedsandelen har økt til 12,2 %.
Det er bobilrekord for tredje år på rad, og for første gang er det mer enn 4.000 nyregistreringer i løpet av et år i Norge. Tor Grüner, daglig leder i Solid Import er ikke overrasket over tallene.

– Det har vært et meget bra, og egentlig et spesielt år. Sommeren var utrolig bra værmessig, og båtbransjen har også solgt historisk bra. Med tanke på at prisen på en skjærgårdsjeep ligger rundt 300.000 – 600.000, skulle man tro at det gikk ut over bobilsalget, men det har det altså ikke gjort.

– Hvorfor er interessen for bobil så stor, slik du ser det?

– Det er noe som har utviklet seg over tid. I Norge har folk veldig god økonomi og rentenivået er historisk lavt. Bobil blir også opplevd som mer spennende i dag enn for noen år siden. Folk er i større grad aktive og ute på tur, også de som er litt oppe i åra. Da er det ideelt med den friheten som en bobil gir.

SE NYE HYMER B-MC
– Hvem er den typiske bobilkjøperen, og har kjøpergruppen endret seg?
– Kjøperne blir gradvis yngre og yngre. I dag er folk i aldersgruppen 55+ den typiske bobilkjøperen, mens det var 65+ bare for noen år siden. Ved siden av de aktive pensjonistene har vi både barnefamilier og 50-åringer, og dette gjør også noe med bruken. Tidligere stod man enten på en campingplass eller var villcamper. Nå blir bobilen brukt på en annen måte – f. eks som en basecamp når man er på fjellturer etc.
– Folk ser ut til å være spesielt begeistret for Hymer når de kjøper bobil. Hva er hemmeligheten?
– Norge har den høyeste markedsandelen i hele verden når det gjelder Hymer, og det er det flere grunner til. Norway Line er tilpasset norske forhold. Hymer har vært lydhøre, og ser viktigheten av at bobilen skal fungere godt hele året. De kjører egne tester nede i Alpene for å se hva som skal til, og har vært flinke med konseptutvikling tilpasset nordmenn. Hymer er nå friskere og mer moderne, med god kvalitet og gode planløsninger.
– Så er det også slik, at det å være bestselger i seg selv er salgsfremmende, men ingenting skjer uten et godt forhandlernett. I Norge har Hymer-forhandlerne satset blant annet med å bygge opp verksted, og de er dyktige til å yte service. Det er forhandlerne som gjør jobben, avslutter Grüner.

Lignende artikler

BMW er en fantastisk bil å kjøre, og nå har vi inne flere eksemplarer av SUV-en BMW X5. Kom innom oss for en hyggelig prat og prøvekjøring. Vi har et stort utvalg av bruktbiler fra kr 100.000,- og oppover.
12

Unibil Stavanger

Mandag - fredag
09:00 - 16:30
Tirsdag (langåpent)
09:00 - 19.00
Lørdag
10.00 - 14.00