Vi tar din gamle bil i innbytte!

Opplevelser gjennom Norge

Skal du på camping eller bobilferie i år, men enda ikke bestemt deg for hvilke plasser du ønsker å besøke. Her er noen steder som vil gi deg minner og opplevelser for livet.

Fra Lindesnes til Nordkapp:

Med start fra Lindesnes fyr, som er Norges sydligste punkt på norsk fastland, kan det kun gå en vei. Nordover. Veien fra Lindesnes fyr til Preikestolen fjellstue tar ca. 3 ½ time.
Preikestolen: Vel fremme på Preikestolen kan man nyte utsikten og kjenne på adrenalinet. Foto: iStock.
Fjelltur
Preikestolen ved Lysefjorden innenfor Stavanger, er en av Norges største turistmagneter. I overkant av 250 000 mennesker tar turen opp på Preikestolen hver år. Selve gåturen opp til Preikestolen er unnagjort på under to timer for dem som er vant til å gå i ulendt terreng. For de som ikke har denne erfaringen, vil det ta noe lenger tid. Stien er betydelig oppgradert før sommeren 2015. Høydeforskjellen er 330 meter over en distanse på 3,8 km. Vel framme venter et så godt som flatt platå, 604 meter over havet.
Vetvika: Hit kan man både komme sjøveien og fjellveien. Det er mulig å gå hele veien fra bobiloppstillingsplassen også. Foto: Mariann Torvanger.
Fra Stavanger til Bremanger
Med utgangspunkt fra Stavanger tar det i overkant av 9 ½ til Bremanger. Etter mange timer bak rattet, har kroppen godt av å få strekt seg. Hva er vel ikke bedre enn å gjøre dette på en strand med hvit sand og en utsikt man ikke finner noen annet sted. Vetvika heter den fantastiske plassen, med en utsikt som tar pusten fra de fleste. Det er bobiloppstillingsplass i Iglandsvik, og for de som ønsker seg en litt lenger fjelltur, kan man gå hele veien fra oppstillingsplassen og ned til Vetvika stranden.
Hårnålsvinger: Det er en opplevelse i seg selv å kjøre ned Trollstigen.
Bremanger til Innerfjorden
Fra Bremanger tar det kun 3 ½ time til den velkjente Trollstigen i Rauma kommune. Selve kjøreturen ned Trollstigen er magisk i seg selv. Gjennom de elleve hårnålsvingene som slynger seg fra toppen av Stigrøra og nedover fjellsiden, kan du se spektakulære fossefall og en unik utsikt nedover hele Isterdalen.

Nord-Norge: Med bratte fjellsider på den ene siden og havgapet på den andre. Foto: Steinar Skaas/ Statens Vegvesen.

Langt, men gode veier
Titusenvis av bilister kjører hver sommer nordover til Nord-Norge fra hele landet. Selv om Nord-Norge er et fjernt reisemål, går det overraskende lett å kjøre dit i egen bobil. Mange velger å kjøre de raske veiene via Sverige eller Finland den ene veien, og de litt mer kuperte og svingete veiene i Norge på hjemveien.
Senja: Veien fra Narvik til Senja byr på vill og vakker natur. Foto: iStock.
Narvik til Senja
Svingete, men uendelig vakker natur, det får du i Norge. Nord-Norge er intet unntak. Fra Narvik til Senja er det rett i underkant av en tre timers kjøretur. Fra Narvik har du to rutemuligheter. Den ene veien går om Sørreisa, den andre om Setermoen. Veien om Sørreisa tar noe lenger tid. Om du velger denne ruten kjører du kant i kant med fjordarmer. Velger du å kjøre om Setermoen, ligger denne veien litt lenger øst, og inn i landet. Når du ankommer Senja får du oppleve hvordan kvasse fjell stuper i sydenstrender. Her ligger det an til både strandliv og fjellturer. Noe for en hver smak.
Nordkapp: Norges nordligste punkt på fastlandet. Foto: iStock.
Tromsø til Nordkapp
Midt i mellom Tromsø og Nordkapp ligger Alta. Her er det muligheter for å se blant annet helleristninger, og flott naturlandskap. Å reise til Nordkapp, som er Europas ytterste fastlandspunkt, har sin egen tiltrekningskraft. Arkeologi, moderne kirker, isbreer, krigsminner og handelssteder er blant attraksjonene, og landskapet varierer fra de mektige Lyngsalpene via viddelandskapet på Sennalandet, til Nordkapps bratte kyst. Fra Tromsø går turen mot Lyngsalpene. To fergeturer fører deg til og fra Lyngenhalvøya, hvor fjellene stiger 1833 meter rett opp av havet. På turen langs østsiden av Lyngenfjorden har man hele tiden utsikt mot Lyngsalpene. Fra Skaidi kan man kjøre ned til Hammerfest. Langs vestsiden av Porsangerfjorden går turen gjennom Nordkapptunnelen til Magerøya, som utgjør Europas nordligste landmasse. Veien videre går igjennom Magerøya, før man ender opp på selve Nordkapplatået, 307 meter over Ishavet.

Lignende artikler

Du trenger ikke nødvendigvis betale dyre summer for en velutstyrt og moderne bobil. Carado er lavprismerket fra norgesfavoritten Hymer, som tilbyr prisgunstige bobiler i ulike størrelser og varianter. Skal du kjøpe din første bobil er Carado et utmerket valg.
18 nøye utvalgte vegstrekninger i Norge har fått status som Nasjonal turistveg. Samtlige byr på unike kjøreopplevelser gjennom det beste av norsk natur, og er et godt alternativ til hovedvegene for deg som ønsker å oppleve litt mer på reisen.

Unibil Stavanger

Mandag - fredag
09:00 - 16:30
Tirsdag (langåpent)
09:00 - 19.00
Lørdag
10.00 - 14.00